Leietest for filmnerder

Filmnerder som sluker tre- fire filmer i uken har utvilsomt penger å spare hos utleiefirmaene på nett. Litt verre er det hvis du er av den litt smalere typen, som vil velge fritt blant filmhistoriens klassikere.

Publisert
Sist oppdatert

For å se hvor godt sortimentet egentlig er, har vi utfordret nettsidene til de tre største utleiefirmaene: Filmleie.no, Brafilm.com og Film24.no.

Utfordringen har ligget i å skaffe oss så mange som mulig av femten filmklassikere innen flere genre, blant annet drama, musikk, western og komedie. Alle titlene er av typen som en filmfantast vil kreve å kunne se en eller annen gang, og produksjonsårene spenner fra 1939 til 2004.

Ikke overraskende, var de nyere filmene forholdsvis lette å finne hos alle. Verre var det da vi begynte å bevege oss bakover i tid. En av butikkene begynte å falle ut allerede på nitti-tallet, noe som selvfølgelig blir helt uakseptabelt for en ekte filmelsker.

Merkverdige hendelser

Flere underlige ting hendte underveis i denne testen. To butikker skåret i begynnelsen høyt hos oss, med både Tatt av Vinden og Spinal Tap på lager. Stor var derfor skuffelsen da søket etter "The Good, The Bad and the Ugly" ga null treff. Underlig, ettersom en av dem til og med kunne vise til hele 38 andre Eastwood-filmer i sortimentet. Her ser du taperne og vinnerne i utvalgstesten av butikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer