Lek deg frisk

Har du lyst til å finne tilbake til barnet i deg? Bevegelse og latter er som kjent den beste medisin mot de fleste plager. Mozon gir deg leketips for voksne.

Publisert
Sist oppdatert

Bevegelse og frisk luft er hva de fleste voksne mennesker vil anbefale til sine barn. Men hva med oss selv? Mange små og store helseplager kunne vært unngått om vi var flinkere til å leke litt hver dag.

Voksne bør også leke- Lek og fysisk aktivitet utløser endorfiner som gjør oss lykkelige og opplagte. Det å komme i bedre form både fysisk og mentalt har også god effekt på den generelle helsetilstanden og seksuallivet, sier psykolog Elsa Almås.

Hun synes at voksne mennesker burde være langt flinkere til å leke, både i samlivet og med venner. - Det å bli voksen betyr ikke at man skal slutte med å være barn. Den store forskjellen er at voksne rydder opp etter seg og betaler sine egne regninger, sier Elsa.

Ikke bare for moro skyldLek er for lengst blitt anerkjent i næringslivet som utviklende for arbeidsmiljø og kreativitet. Store bedrifter tar ikke med seg hundre mennesker på rafting i Sjoa bare fordi det er morsomt, men også fordi det er utviklende for de ansatte.

Det finnes altså mange gode grunner til å droppe sofaen i helgen og finne på noe moro. Og skulle det regne eller snø finnes det også masse gøy man kan finne på hjemme til glede for seg selv og andre, i eller utenfor sengen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer