Lek deg frisk

Har du lyst til å finne tilbake til barnet i deg? Bevegelse og latter er som kjent den beste medisin mot de fleste plager. Mozon gir deg leketips for voksne.

Publisert
Sist oppdatert

Bevegelse og frisk luft er hva de fleste voksne mennesker vil anbefale til sine barn. Men hva med oss selv? Mange små og store helseplager kunne vært unngått om vi var flinkere til å leke litt hver dag.

Voksne bør også leke
- Lek og fysisk aktivitet utløser endorfiner som gjør oss lykkelige og opplagte. Det å komme i bedre form både fysisk og mentalt har også god effekt på den generelle helsetilstanden og seksuallivet, sier psykolog Elsa Almås.

Hun synes at voksne mennesker burde være langt flinkere til å leke, både i samlivet og med venner. - Det å bli voksen betyr ikke at man skal slutte med å være barn. Den store forskjellen er at voksne rydder opp etter seg og betaler sine egne regninger, sier Elsa.

Ikke bare for moro skyld
Lek er for lengst blitt anerkjent i næringslivet som utviklende for arbeidsmiljø og kreativitet. Store bedrifter tar ikke med seg hundre mennesker på rafting i Sjoa bare fordi det er morsomt, men også fordi det er utviklende for de ansatte.

Det finnes altså mange gode grunner til å droppe sofaen i helgen og finne på noe moro. Og skulle det regne eller snø finnes det også masse gøy man kan finne på hjemme til glede for seg selv og andre, i eller utenfor sengen.

Her er Mozons leketips

Fly en drage
Du trenger en åpen plass, litt vind og en drage. Det morsomste er nok en tohåndsdrage som du kan styre i luften, for de mer bedagelige kan det være nok med en vanlig modell som flyr helt av seg selv. Dette kan du gjøre helt alene om du vil men er alltid morsommere med en god kamerat. En god drage kan du kjøpe på Hobbyland i Skovveien fra 400 kroner og oppover.

Fotball i parken
For å spille fotball trenger du ikke stort mer enn en ball og en flekk med gress. Noen gode venner å spille med er heller ikke så dumt, reglene kan de aller fleste. En fotball koster 169 kroner på G-sport og holder i mange år.

Badminton
Du trenger en venn, to racketer og en liten gummiball med fjær i enden. Badminton kan du spille hvor som helst det ikke er for mye vind og er derfor et perfekt supplement til drageflyging. Et badmintonsett kan du kjøpe neste gang du stopper på en bensinstasjon for under hundrelappen.

Frisbee
Sommerfavoritten som er lett å lære og befriende fritt for konkurranseelement. Den største fordelen med frisbee er at antallet deltakere er svært fleksibelt. En svært energisk kamerat av meg underholder seg om sommeren med å kaste en frisbee så langt han kan for så å løpe og hente den selv. En frisbee får du for 69 kroner på Sportshuset.

Slåball
Moro som barn, like moro som voksen. Du trenger stor plass, et balltre og en tennisball, samt noen venner. Et komplett sett kan du kjøpe i Edvis leketøysforretninger for 69.50,- Se opp for vindusruter og gamle damer.

OBS: Hunder ser ut til å ha en svært interessert innstilling til baller, drager og kasteleker. Den beste måten for å få en hund til å slippe leken din er å tilby en godbit eller dytte hundehodet under vann. Sistnevnte løsning egner seg godt på stranden, om du leker i mer kystfjerne strøk kan det lønne seg å ha med noen pølser i sekken.

Mozon 13.06.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer