Lekker peiskos

Det er koselig med knitring, men varme alene er ikke nok. Stadig flere ønsker seg også et møbel som ser bra ut. Gass er hippest, likevel velger de fleste ved.

Pelletsovn fra EcoVarme. Pris 31.000 kroner. Bildet er fra www.ecovarme.no
Pelletsovn fra EcoVarme. Pris 31.000 kroner. Bildet er fra www.ecovarme.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utvalget i peiser og kaminer blir stadig større, og heldigvis finnes det gode alternativer i alle prisklassene. Fellestrekket for alle leverandørene er at prisen øker kraftig jo lekrere design du ønsker deg, budsjettmodellene finner du fra 3/4.000, mens det knapt er noen øvre prisgrense.

Husk likevel at innkjøpsprisen ikke er alt. I følge tall DinSide har innhentet må du også regne med fra 3-5000 på frakt og montering. Skal du kjøpe nytt bør du derfor alltid be om et totaltilbud på både ovnen og selve installasjonen.

Gass, ved eller pellets?

Gasspeiser er fremdeles noe av det hotteste du kan smykke boligen din med. Men prismessig er nok gass mest aktuelt for de som skal bygge nytt, eller som bor i nye leilighet med felles gassanlegg. De ulike ved og pellets-modellene behøver likevel ikke å være trauste og kjedelige. Også her har det blitt et økt fokus på design.

- Det er fremdeles litt for tidlig for gasspeiser her på berget, sa Finn Wolnes fra Peishuset til DinSide i fjor. Dette skyldes flere ting, men myndighetenes negative holdning til gass er nok en sterkt medvirkende årsak. I tillegg har enkelte også en ubegrunnet frykt for gasseksplosjoner. Hos oss er det fremdeles moderne ovner med bra design og høy varmeeffekt som selger mest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer