- Leppestift full av gift

Flere leppestifter inneholder bly, viser en amerikansk studie, og mange av dem selges i Norge. Kosmetikkbransjen slår hardt tilbake.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leker lagd i Kina er ikke de eneste produkter som inneholder giftige tungmetaller. For ifølge en ny amerikansk rapport inneholder noen leppestifter nemlig også bly, melder ABC News.

Bly er et giftig metall som kan gi alvorlige nerve- og hjerneskader, siden det hindrer signaloverføring mellom nervetrådene. Eksperter sier også at giften kan øke risikoen for spontanabort og redusere fruktbarheten.

Det er organisasjonen the Campaign for Safe Cosmetics som står bak den nye rapporten. De så på over 30 forskjellige leppestifter som ble sendt til et laboratorium for testing.

Analysene viste at 22 av leppestiftene inneholdt bly. Dette gjelder både designerleppestifter som Dior, og billigere merker som som L’Oréal og Maybelline.

Les også: Se opp for farlig sminke

- Overholder reglementetIfølge L’Oréal overholder alle produktene deres internasjonale sikkerhetsstandarder.

- Bly og blyderivater brukes ikke som ingredienser i L’Oréals kosmetikk. Men bly forekommer naturlig og forbrukere eksponeres for det daglig gjennom vann, mat og luft, sier administrerende direktør i L’Oréal Norge Markus Faschang til DinSide Helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer