Ler 400 ganger daglig

...mens vi bare gjør det 14 ganger.

Forskning viser at barn ler gjennomsnittlig 400 ganger per dag, mens voksne gjør det samme kun 14 ganger daglig Foto: Colourbox
Forskning viser at barn ler gjennomsnittlig 400 ganger per dag, mens voksne gjør det samme kun 14 ganger daglig Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har nok hørt det før; en god latter forlenger livet. Så her kommer rett og slett en påminnelse om noen av de mange helsegevinstene du får av å le.

Problemer "blåses bort"

Forskning viser at barn ler gjennomsnittlig 400 ganger per dag, mens voksne gjør det samme kun 14 ganger daglig. Ifølge Bladet Forskning tømmer latter hjernen for all tankevirksomhet og eventuelle problemer «blåses bort», vi slapper dessuten skikkelig av og i tillegg kan en god latter bidra til å bekjempe fysiske plager.

Les også: Humor som smertestillende

I dag velger flere og flere å le i klubb. I Norge har vi ennå ikke så mange latterklubber, men på verdensbasis finnes det om lag 5000. Latteren har også sin ”egen dag”. "Verdens latterdag" finner sted første søndag i mai og har de senere årene fått større og større oppslutning. Her kan du se et innslag fra de siste feiringen.

Her er noen av fordelene av en god latter, ifølge nettstedet Totalpad.com

1. Har du selvironi og klarer å le av deg selv, er det ikke like gøy for andre å gjøre narr av deg. Dermed forhindrer du muligens ubehagelige situasjoner og konfrontasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer