Les betingelsene på gavekortet

Det er ikke sikkert du er klar over alt. Av: Ann Kristin Andreassen

Tradisjonelle og elektroniske gavekort er gyldige i tre år hvis ikke annet er opplyst. Foto: ANN KRISTIN ANDREASSEN
Tradisjonelle og elektroniske gavekort er gyldige i tre år hvis ikke annet er opplyst. Foto: ANN KRISTIN ANDREASSEN Vis mer

Det nærmer seg konfirmasjoner og sesong for bryllup. Kanskje sliter du med å finne ut hva du skal kjøpe i gave, og tyr til et gavekort? Selv har du sikkert opplevd å få et gavekort i presang. Du har kanskje også opplevd å glemme det bort, og så er kortet ugyldig.

Nordmenn taper 2,5 milliarder på gavekort: Sjekk utløpsdatoen

Pass på utløpsdato og gebyr

Knut M. Ore, administrerende direktør i Universal Presentkort, forteller at gavekortene deres er gyldige i fem år. Kortet kan brukes i 5.000 butikker over hele landet og innen de fleste bransjer. Selv mener han at folk bør være varsomme når de kjøper gavekort.

– Man må føle at det er en seriøs virksomhet som står bak. Man bør unngå kort med gyldighet på under ett år, og man bør unngå gavekort med høyt gebyr for å kjøpe det. Unngå kort hvor kortet belastes med en avgift etter en viss tid, for eksempel etter seks måneder. Da tappes kortet for et administrasjonsgebyr hver måned, og saldo reduseres tilsvarende uten at det har vært i bruk, sier Ore til DinSide.

Her vil de forby gavekort som går ut på dato

– Greit med gebyr

Et av disse gavekortene er SpendOn Visa. Gavekortet er Norges mest solgte og selges blant annet på Narvesen, 7-Eleven og i en del dagligvarebutikker. SpendOn Visa er gratis å bruke innenfor tre transaksjoner og innenfor de seks første månedene etter at kortet er kjøpt og aktivert. Etter syvende måned påløper det et gebyr på ti kroner per måned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer