Les deg opp på arbeidsgiver før du søker

Hvis ikke synker sjansene for å få jobben.

HUSK: Før du sender avgårde søknad og CV til en potensiell arbeidsgiver, bør du sette deg godt inn i virksomheten. Foto: IMAGE SOURCE/NTB SCANPIX
HUSK: Før du sender avgårde søknad og CV til en potensiell arbeidsgiver, bør du sette deg godt inn i virksomheten. Foto: IMAGE SOURCE/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du på jobbjakt og skal sende søknad til en potensiell arbeidsgiver, er det slett ikke alle som leser seg opp på arbeidsgiveren før de sender avgårde søknaden.

Det er ikke spesielt smart, ifølge bemanningsselskapet Centric.

- Vi går inn i en tid hvor nåløyet til drømmejobben er blitt trangere, ja til og med nåløyet til en jobb blir trangere. Det krever at man bruker tid på søknaden, setter seg inn i virksomheten man søker jobb hos og danner seg noen tanker om hvordan man kan bli en verdifull ressurs for denne virksomheten. Det klarer man ikke kommunisere med mindre man har gjort forarbeidet sitt, sier Per Christian Johansen, administrerende direktør i Centric i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fem smarte tips for å sikre seg jobben

Søk opp arbeidsgiver

I en undersøkelse gjennomført av YouGov for Centric, svarer nemlig 12 prosent at de ikke vet om de vil sjekke ut en potensiell arbeidsgiver på enten Facebook, LinkedIn eller hjemmesidene til selskapet, men hele 15 prosent sier at de ikke vil det.

Dermed synker sjansene for å sikre seg jobben, mener Centric.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer