Les dette før du bruker deodorant

Se hva den inneholder.

"BARE" LITT GODLUKT: Vær obs på hva som egentlig befinner seg i deodoranten/antiperspiranten.  Foto: Colourbox
"BARE" LITT GODLUKT: Vær obs på hva som egentlig befinner seg i deodoranten/antiperspiranten. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dæsj der, og en dæsj her. De aller fleste av oss bruker deodorant eller antiperspirant daglig. Det er jo en del av vår velvære og skjønnhetsrutine.

Grunnen til at vi bruker det er for å dekke over svettelukt eller bremse ned svetteproduksjonen i underarmene. Mange mener likevel at du gjør lurest i å ikke bruke noe som helst under armene og at naturlig er det beste, men hvem har vel lyst til å lukte vondt?

Les også: Britiske forskere advarer mot deodorant

Farlig eller ufarlig?

Det har vært mange debatter og rykter om det er bra eller ikke. Enkelte kvinner har blant annet mottatt skremmende eposter hvor det står at du kan få brystkreft av å bruke det, eller hørt at gravide ikke bør bruke antiperspirant.

Men hva inneholder egentlig antiperspiranten? Hvorfor er den så skummel? Dette har nettstedet Good undersøkt nærmere.

Ettersom de fleste antiperspiranter stort sett inneholder det samme, har de tatt for seg de mest brukte og kontroversielle ingrediensene:

Les også: Farlig parfyme

Aluminium

Aluminium er en nervegift, og studier gjort på forsøksdyr viser at denne giften kan være helseskadelig. Dette var først antatt å ha en sammenheng med Alzheimers, men det finnes ikke entydige resultater som viser dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer