Les dette før du kjøper sykkelhjelm

Hvilke hjelmer anbefaler ekspertene?

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Føler du deg som en malplassert landeveisrytter når du sykler nedover gata med sporty hjelm på - med en romantisk damesykkel mellom bena? Det finnes godkjente alternativer, ifølge Trygg Trafikk.

Når du skal kjøpe hjelm finnes det hjelmer som passer bedre for rolig sykling i byen, og du kan finne en hjelm som passer din stil og bruk av sykkel.

Trygg Trafikk har i 2009 og 2010 fått ansvaret for den nasjonale sykkelhjelmkampanjen. Fremfor å snakke om risiko og hodeskader igjen har kampanjen som mål å inspirere til å finne en hjelm som passer egen stil. Siden kampanjen startet opp ser utvalget ut til å bli bredere, både i sportsbutikker og gjennom nyetablerte nettbutikker.

Kulere

Mange vinterhjelmer finnes også i varianter til bruk på sykkel. De såkalte skate- og streethjelmene er faktisk godkjente for sykling - og er hakket tøffere? De gir mindre ventilasjon, men beskytter like godt mot slag i hodet.

Ikke bruk BMX-helhjelm når du sykler i trafikken. Den dekker ørene, og da kan det være vanskelig å høre bilene. Disse hjelmene er dessuten tunge og har dårlig ventilasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer