Les og trekk fra

Selvstendig næringsdrivende? Du kan få skattefradrag for litteratur du kjøper.

Publisert
Sist oppdatert

Har du eget foretak kan du kjøpe faglitteratur for inntil 1.500 kroner uten å måtte dokumentere hvordan disse pengene er brukt. Dette ifølge Skatteetaten.

Skatte-eksperten svarer DinSides lesere

Men visste du at du kan fradragsføre mer enn dette minstebeløpet? Er du forfatter, journalist eller har et annet yrke hvor du trenger å holde deg oppdatert, kan du kjøpe de bøkene, magasinene og avisene du trenger. Du må imidlertid kunne dokumentere kjøpene med å kvitteringer og kunne forklare hvorfor det innkjøpte lesestoffet er viktig for din bedrift.

Den næringsdrivende fører fradraget i næringsoppgaven.

Slik blir du frilansskribent

Om aviser generelt

Mange arbeidsgivere gir de ansatte et avisabonnement. Men dette er skattepliktig inntekt. Dette gjelder også for avisansatte når de får avisen brakt hjem. Enkelte ansatte med et spesielt informasjonsbehov vil kunne få flere avisabonnementer av arbeidsgiveren. I disse tilfeller beskattes normalt bare fordelen med ett abonnement på en dagsavis, selv om alle blir levert hjemme hos vedkommende. Husk derfor å beskatte det billigste abonnementet.

Gry Nilsen svarer på skattespørsmål. Foto: Bo Mathisen/Per Ervland Foto: Bo Mathisen
Gry Nilsen svarer på skattespørsmål. Foto: Bo Mathisen/Per Ervland Foto: Bo Mathisen Vis mer

La staten betale halvparten av pensjonen din


Ligningsmyndighetene godtar vanligvis ikke fradrag om du holder eller kjøper én avis pr dag. De regner med at det ville du ha kjøpt privat likevel. Aviskjøp utover dette må begrunnes i ditt behov for å holde deg faglig à jour, om du vil ha fradrag for utgiftene.

Nettmøte om skatt

Sent ute? Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen stiller i nettmøte på DinSide dagen før dagen, tirsdag 29. april, og svarer på deres spørsmål.

Du kan sende inn ditt spørsmål allerede nå.

Se hva Nilsen svarte på nettmøtet 3. april

AKTUELTVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer