Les og trekk fra

Selvstendig næringsdrivende? Du kan få skattefradrag for litteratur du kjøper.

Publisert
Sist oppdatert

Har du eget foretak kan du kjøpe faglitteratur for inntil 1.500 kroner uten å måtte dokumentere hvordan disse pengene er brukt. Dette ifølge Skatteetaten.

Skatte-eksperten svarer DinSides lesere

Men visste du at du kan fradragsføre mer enn dette minstebeløpet? Er du forfatter, journalist eller har et annet yrke hvor du trenger å holde deg oppdatert, kan du kjøpe de bøkene, magasinene og avisene du trenger. Du må imidlertid kunne dokumentere kjøpene med å kvitteringer og kunne forklare hvorfor det innkjøpte lesestoffet er viktig for din bedrift.

Den næringsdrivende fører fradraget i næringsoppgaven.

Slik blir du frilansskribent

Om aviser generelt

Mange arbeidsgivere gir de ansatte et avisabonnement. Men dette er skattepliktig inntekt. Dette gjelder også for avisansatte når de får avisen brakt hjem. Enkelte ansatte med et spesielt informasjonsbehov vil kunne få flere avisabonnementer av arbeidsgiveren. I disse tilfeller beskattes normalt bare fordelen med ett abonnement på en dagsavis, selv om alle blir levert hjemme hos vedkommende. Husk derfor å beskatte det billigste abonnementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer