Lesbe- og homsesex

"Hvordan har homofile og lesbiske sex?" Sexologen svarer.

Publisert
Sist oppdatert

Lesbe- og homsesex
Hvordan har homofile og lesbiske sex? Sexologen svarer.

Kjære Esben Esther
I disse «homofile» tider kan det være av interesse å vite hvordan homoseksuelle menn og lesbiske kvinner har sex.
Hilsen Nysgjerrig

Kjære Nysgjerrig
På mange vis lever vi i en samleiefiksert kultur. Sex dreier seg om samleie. Samleie, ja det betyr for de fleste et heteroseksuelt samleie, der en penis skal inn i en skjede. Til nød kan vi forestille oss en penis inn og ut av andre åpninger, bare det likner tilstrekkelig på det vanlig heteroseksuelle.

Nå vet vel svært mange av oss, dersom vi tenker oss litt om, at sex er mye mer enn noe som går inn og ut av en eller annen kroppsåpning. Både munnen og analåpningen kan stimuleres med andre virkemidler enn penis. Leppe og tunge kan slikke klitoris, kjønnslepper og skjedeinngang. Fingre når fram overalt med alt fra varsomme strøk til kraftig erotisk massasje. Det kan være deilig å stimulere seg selv, stimulert av en annens nærhet, deilig er det også å onanere hverandre enten til utløsning, eller til andre erotisk høyder helt uten av noe går inn og ut av noe som helst.

Det finnes et svært rom mellom ingenting og samleie, eller som jeg i grunnen best liker å si det: mellom null og knull. Dette rommet er uavhengig av hvilke kropper som møtes. Den samme uavhengigheten finnes også når det gjelder å gjennomføre et «samleie» som partene avslutter i seksuell tilfredsstillelse og avslapping.

Sex mellom mennesker av samme kroppslige kjønn har den store fordel at en i utgangspunktet har større innsikt i hverandres kropper. Det gjør det lettere å ane hva den andre måtte kunne like. Husk at hele kroppen er et sanseapparat for seksuell stimulering. På denne bakgrunnen kan vi forestille oss på hvor utrolig mange måter en kan gjøre det seksuelt godt for hverandre.

Hilsen Esben Esther

Mozon.no, 29.11.2002

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer