Lesernes sterke meninger i 2007

Kvinner bør jobbe deltid, og Norge bør inn i EU. Her er lesernes meninger i 2007.

Publisert
Sist oppdatert

Vi startet året friskt med å spørre dere om Norge burde inn i EU. I år fikk EU to ny medlemsland, Bulgaria og Romania, og det fikk mange til å diskutere holdningene til EU-medlemsskap. Bare les de mange, og til tider grundige debattinnleggene vi har fått på temaet her i DinSide.

Hadde det vært EU-valg her på DinSide, hadde Norge blitt medlem. Av de 1.570 stemmene som kom inn, ønsket 54 prosent at Norge skulle bli med i den Europeiske Union. 41 prosent stemte nei, mens bare 5 prosent var usikre.

Mer om EU

Kristin Halvorsen
Kristin Halvorsen Vis mer


- Frynsete moral

Våre lesere har selvfølgelig samvittigheten på det reneste rene. Eller? Vi har ved flere anledninger spurt om dere har økonomisk snusk på samvittigheten. Ifølge en avstemning gjort tidligere år, har 42 prosent av dere kjøpt svart arbeid de to siste årene. Og i løpet av de 12 siste månedene har 32 prosent av dere jobbet svart.

Også større studier har vist at nordmenn kjøper og selger mye svart arbeid. Finansminister Kristin Halvorsen sa tidligere i år at moralen på dette området er "noget frynsete".

Og kommentarene fra våre lesere lot ikke vente på seg.

- Sorry Kristin! Gjør det enkelt å betale hvitt, så blir det gjort!, skrev en innsender under navnet Trippelarbeider.

Les DinSides intervju med Kristin Halvorsen her.

Lesernes sterke meninger i 2007


Vi stoler på nettbanken!

To ganger i år har vi spurt våre lesere om de stoler på at nettbanken er trygg. Begge gangene har i underkant av 80 prosent svart at de stort sett stoler på at det er trygt med nettbank.

Spørsmålet om sikkerheten ved bruk av nettbank kom opp i høst da DinSide skrev om et usynlig datavirus som kunne tappe kunders konti når de brukte nettbank.

- Jeg trenger ikke stjele din kalkulator, eller kunne ditt passord for å logge inn på din nettbank, sa Kjell Jørgen Hole, professor i IT-sikkerhet, til DinSide Økonomi tidligere i høst.

En DinSide-leser mente det kunne være lurt å droppe nettbanken fullt og helt:

- Putt pengene i madrassen. Der ligger de trygt, så lenge man ikke røyker på senga...

Les hva du kan gjøre for sikrere bruk av nettbank.

Wando Photo
Wando Photo Vis mer


Ja til hjemmefruene

I sommer listet vi opp argumenter for hvorfor kvinner ikke bør være hjemmefruer. Vi spurte dere om kvinner bør fortsette å jobbe deltid/være hjemme med barna? Flertallet, det vil si 56 prosent, svarte ja, fordi det er fordelaktig for familien. 44 prosent svarte at kvinner bør være i inntektsgivende arbeid.

Og meningene om hjemmefruer stoppet ikke der. Debatten rundt artikkelen kokte.

- Må bare si det slik at hadde min kone tjent nok til at jeg kunne ha vært hjemme med barna, så skulle jeg pokker ta meg ha gjort det, skrev debattanten Terje i et innlegg.

Andre gikk lenger i sin språkbruk, og raste mot både kvinner generelt og mot artikkelforfatteren.

- Ingen kvinner jeg har møtt har vært skikket til å utføre jobben sin, skrev en anonym debattdeltager.

Les saken som førte til svært høy temperatur blant våre lesere.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Miljøbevisste lesere?

Ifølge Grønn Hverdag er biffspising, flykjøring og bilkjøring forbrukernes verste miljøsynder. I mars anbefalte organisasjonen folk om å spise mindre kjøtt (særlig storfekjøtt), sjekke boligens isolasjon og installere sparedusj, for å få litt bedre miljøsamvittighet.

På spørsmål om hvilke miljøvennlige sparetiltak våre lesere kunne tenke seg å gjennomføre, var bruk av sparepærer og investering i kvalitet de to mest populære. Slippe inn sola, vaske klær mer effektivt og installere sparedusj var også blant de mer populære tiltakene på listen.

Spar penger og miljø

Velger dyrere merkevarer

Høsten 2007 kjørte vi en artikkelserie der vi sammenliknet matvarebutikkenes merkevarer med de såkalte billigmerkene (for eksempel FirstPrice og EuroShopper). Vi testet både pris og smak.

Lesernes sterke meninger i 2007


Vi spurte om dere foretrekker billige egenmerker eller litt dyrere merkevarer, og resultatet ble jevnt. 55 prosent svarte de foretrakk merkevarene framfor billigmerkene. Resten, 45 prosent, svarte de foretrekker billigmerkene.

- Dere på DinSide kan gjerne handle billigmat til dere blir grønn i trynet, men fakta er at billig mat sjeldent er like god som merkevarene, og innholdet er neppe en fordel for helsa, skrev en leser i debatten om billigvarer mot merkevarer.

Og hva mener vi?

Det er selvfølgelig ikke bare dere lesere som har meninger om økonomiske temaer. Våre økonomiskribenter her på DinSide synser også en gang i blant. I vår kommentar-seksjon kan du stadig lese hva vi mener. Her er de nyeste meningsytringene her på DinSide Økonomi:


For ordens skyld vil vi understreke at meningsmålingene vi referer til i denne artikkelen ikke nødvendigvis er representative for hele befolkningen. De skildrer bare oppfatningen til de leserne som har valgt å stemme når de har hatt mulighet til det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer