Leter du etter PIN-kodene?

Du er ikke alene. 77.700 har bestilt nye PIN-koder siden selvangivelsen ble sendt.

PIN-kodene kom i posten i desmber.
PIN-kodene kom i posten i desmber. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

77.000 nordmenn har bestilt nye PIN-koder siden selvangivelsen ble sendt ut, opplyser Skatteetaten. Da vi tidligere i år spurte våre lesere om de visste hvor de hadde PIN-kodene sine, svarte 35 prosent at de ganske sikkert hadde forsvunnet i rotet.

For å levere selvangivelsen på nett trenger du PIN-kodene som du mottok i eget brev i desember. Finner du ikke PIN-kodene, kan du bestille nye på skatteetaten.no eller på sms.

Tidligere stod PIN-kodene trykket på selvangivelse og skattekort. Av sikkerhetsmessige hensyn sendes nå PIN-kodene som eget brev. Dette mottok du i desember i fjor. Hvis du ikke finner dette brevet, kan du bestille nye PIN-koder på skatteetaten.no eller sms.

>>>Alt om årets selvangivelse

Trenger du kodene?

Hvis du allerede har MinID, eller hvis du har opprettet et passord på Altinn, kan du få tilsendt et engangspassord på sms. Da omgår du PIN-kodeproblemene hos Skatteetaten.

Kommer på nytt i posten

- Normalt får vi cirka 1.000 bestillinger av PIN-koder daglig. Før påske fikk vi mellom 5.000 og 8.000 bestillinger hver dag, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anette Bjerke i Skattedirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer