Leter etter homo-gener

Flere gener og miljøpåvirkning er med på å bestemme seksuell legning, tror amerikanske forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Forskerne fra universitetet i Illinois sier at homoseksuelitet ikke skyldes et enkelt gen, men kan ha en sammenheng med flere genrekker.

I mars-utgaven av tidsskriftet Human Genetics skriver de at miljøfaktorer trolig også er involvert.

- Seksuell legning er komplekst. Det finnes ikke ett ”homo-gen”, sier Brian Mustanski fra universitetet, som ledet forskningen.

Han sier det er første gang alle våre gener blir undersøkt for å finne ut hva som fører til at noen menn blir homofile og andre hetrofile.

Resultatene av undersøkelsene tyder på at genene menn arver fra både mor og far kan være med på å bestemme om en gutt blir homofil eller ikke.

- Vi bygger på tidligere undersøkelser som har funnet bevis for at gener påvirker seksuell orientering, men dette er den første studien som undersøker eksakt hvor disse genene er, sier forsker Brian Mustanski fra University of Illinois at Chicago til WebMD.

Tidligere studier har kun undersøkt gener på x-kromosomet, som blir overført fra mor til sønn, men nå har forskerne undersøkt informasjon på alle kromosomer, også gener som stammer fra far.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer