Lett i Norge - fett i Sverige

Lett-trenden i Sverige er på vei ut, og søta bror vil ha feit og naturlig mat. I Norge, derimot, har helsetrenden aldri vært sterkere, fastslår eksperter.

Norge har en stor økning på salg av lette meieriprodukter. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Norge har en stor økning på salg av lette meieriprodukter. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser en undersøkelse fra ACNielsen Sverige. Svenskene har nå har tatt til seg begrepet "naturally good for you" og velger flere fettrike og naturlige produkter.

- Forbrukerne foretrekker smak og naturlighet fremfor fett- og sukkerfrie produkter, sier Bo Ekstrøm, administrerende direktør for ACNielsen Sverige.

Test deg selv: Drikker du deg fet?

Norske helsefriker- Denne trenden gjelder ikke i Norge, sier Annechen Bugge, forsker ved Statens Institutt for Forbrukerforskning (SIFO) til DinSide Helse. Hun hevder at helsetrenden i Norge aldri har vært så sterk som nå og at frukt og grønnsaker, fet fisk og magre kjøttvarer har salgskurver som går rett oppover.

- Ønsket om å ha en slank og veltrent kropp har eskalert, spesielt hos ungdom. De er opptatt av at mat skal være sunn og billig. Vann, matpakke og eple, er bedre enn hamburger og cola for dagens unge, sier hun.

Les også: Unge digger ferdigsalat

Fetere melkeprodukterTrenden i Sverige gjelder først og fremst meieriprodukter. Salget av bordsmør med et 40 prosent fettinnhold har falt med syv prosent, mens salget av fetere varianter har økt med 15 prosent. Det samme gjelder for dressing, majones, melk og yoghurt. Lettproduktene er blitt mindre populære, mens salget av fettrike produkter øker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer