Lett spill for svindlere?

Ferske tall fra forsikringsselskapet Vesta viser at det er en forsvinnende liten andel av kundene som svindler. Er vi virkelig så ærlige eller viser tallene bare at det er vanskelig avsløre svindelen?

Lar du deg friste?
Lar du deg friste? Vis mer
Publisert

De fleste av oss er ærlige. Dessverre er det alltid noen som utnytter systemet for å mele sin egen kake. I følge tall fra Norges Forsikringsforbund svindles norske forsikringsselskaper for mer enn en 1 milliard kroner årlig. Den kostnaden kan du være sikker på at det er du som må betale, i form av dyrere forsikring.

Med "svindel" menes at gjenstanden faktisk ikke er skadet, eller at det er du som selv har forårsaket forsikringstilfellet for urettmessig å innkassere forsikringen.

Er det for vanskelig å bli tatt?

Hvor mange som svindler uten å bli tatt, er selvfølgelig vanskelig å si, men i følge tallene til Vesta, ser vi i hvert fall at det kun er et fåtall av sakene hvor utbetaling av forsikring blir avslått på grunn av mistanke om svik.

Spørsmålet blir imidlertid om tallene betyr at selskapene er for dårlige til å avsløre svindlerne. Etterforskerne sier selv at det ofte er vanskelig å bevise at alle straffbarhetsvilkårene er oppfylt.

Jobben som etterforsker i mulige svindelsaker er vanskelig også av andre grunner. Det er ikke lett å opprettholde et stabilt kundeforhold, hvis kunden føler at han blir mistenkeliggjort med urette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer