Lettere å slette gjelden sin

Regjeringen myker opp reglene for gjeldsordning.

Lettere å slette gjelden sin
Publisert
Sist oppdatert

En SIFO-undersøkelse fra 2005 viser at de som nå søker om gjeldsordning, i langt større grad enn tidligere er uten lønnet arbeid og ofte har ulike sosiale og helsemessige problemer.

KALKULATOR: Kan du får gjeldsordning?

- Gjeldsordningsloven er et viktig virkemiddel i innsatsen mot gjeldsproblemene i private hushold. Det er nå behov for å oppdatere loven. Gjeldsproblemene har i dag helt andre årsaker og rammer andre samfunnsgrupper enn da loven var ny. Vi ønsker at loven i større grad skal kunne hjelpe flere av de som rammes i dag, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

Antall gjeldsordningssaker gikk ned i 2006 og 2007. I år er tendensen snudd, og i første halvår økte antall saker med nær 18 prosent sammenliknet med fjoråret. Bare vel 20 prosent av søkerne deltar i yrkeslivet, mot 80 prosent i 1994.

I de senere år har stadig flere nordmenn bosatt seg i utlandet, og noen av disse har tung gjeldsbyrde. Nordmenn bosatt i utlandet har en samlet gjeld på nærmere to milliarder kroner.

Renteøkning gir fire millioner inkassosaker i år

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer