Lettere fødsel med akupunktur

Akupunktur og kinesisk burot kan få fosteret til å snu seg i riktig posisjon før fødselen.

Publisert
Sist oppdatert

Akupunktur er etterhvert blitt et kjent innslag på fødestuene. Nålene kan nemlig brukes som smertestillende behandling under fødselen.

Nå undersøker jordmor og akupunktør Kari Normann enda et bruksområde for akupunktur for gravide kvinner: Med nåler og kinesisk burot kan fosteret stimuleres til å snu seg i riktig posisjon før fødselen.

Frykter keisersnittI fjor høst behandlet Normann ved Balderklinikken i Oslo syv gravide. Hos fem av dem snudde fosteret seg i riktig stilling etter behandlingen.

Utenlandske studier har vist at mellom 60 og nærmere 90 prosent av gravide med fostre i seteleie opplever at fosteret snur seg etter behandling med akupunktur og kinesisk burot.

Normann får blant annet henvist gravide som skal føde ved ABC-klinikken i Oslo, og som ved seteleie ikke kan føde ved denne klinikken.

- De som kommer til meg er fortvilte og engstelige for at de kanskje må forholde seg til en annen jordmor og et annet fødested enn planlagt - og at fødselen kan risikere å ende med keisersnitt dersom barnet ikke snur seg i tide, sier Normann til Dagens Medisin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.