Lettere til sinns med omega-3

En engelsk studie viser at daglig inntak av omega-3 fettsyrer kan være effektiv behandling av pasienter som ikke påvirkes av standard behandling mot depresjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Lettere til sinns med omega-3En engelsk studie viser at daglig inntak av omega-3 fettsyrer kan være effektiv behandling av pasienter som ikke påvirkes av standard behandling mot depresjoner.

Forskerne konkluderte med dette etter å ha gjort en dobbel-blindtest av 70 pasienter som ikke hadde blitt bedre etter behandling med antidepresiva og terapi, melder tidsskriftet .

Tilfeldige pasienter fikk enten omega-3 fettsyren EPA i doser på ett, to eller fire gram om dagen i 12 uker - eller placebo.

Effekten på depresjonen ble målt ved hjelp av tre forskjellige skalaer.

Undersøkelsen viste at pasientene som fikk ett gram EPA om dagen fikk et betydelig bedre resultat enn de som fikk placebo.

69 prosent av de som fikk ett gram omega-3 om dagen reduserte de depressive symptomene med 50 prosent, mot 25 prosent blant de som fikk placebo.

Det ble registrert gode effekter på depresjon, engstelse, søvn, libido og selvmordstanker.

De som fikk to gram omega-3 daglig viste få tegn til bedring, og de som fikk fire gram om dagen ble ikke hjulpet i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer