Lever du farlig på kjøkkenet?

Blir du gul av gulrot og kan barn bli avhengige av kaffe? Sjekk her.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aspartam, mugg, bakterier og aflatoksiner... Kjøkkenet kan framstå som det reneste minefeltet. For hva er egentlig farlig og hva kan du trygt tillate deg innenfor matverdenen?

Av og til kunne det vært kjekt med en personlig rådgiver som satte tommelen opp eller ned etter å ha luktet på melka eller studert kyllingfileten med den mistenkelige gråfargen.

Det kan vi dessverre ikke hjelpe deg med, men kanskje finner du svar på akkurat det du lurer på her. Ved hjelp av Matportalen.no gir vi deg åtte fleip eller fakta om mat og helse:

Les også: Maten som kan bli til gift

Det er helt greit å la små barn drikke litt kaffe

TJA: Du bør tenke deg om før du gir barn koffeinholdige matvarer. I tillegg til koffein i kaffe finnes stoffet i sjokolade, te og Cola-drikker. Kaffe er likevel i en særstilling fordi konsentrasjonene er mye høyere enn i de andre kildene.

Det finnes lite forskning når det gjelder effektene av koffein på barn. Fra de få studiene som er publisert, går det imidlertid fram at barn kan utvikle toleranse og dermed få de samme abstinenssymptomene som voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer