Lever internettjulegaven tilbake!

Har du handlet julegave over Internett? Ålreit, dersom du ikke får varen før julaften kan og bør du levere den tilbake. Det sier Pål Bjønnes i Forbrukerrådet til DinSide. Ifølge Bjønnes har du støtte i både angrefristloven og kjøpsloven.

Kjøpte du DVD-film på Internett som julegave? Du har krav på å motta den før julaften.
Kjøpte du DVD-film på Internett som julegave? Du har krav på å motta den før julaften. Vis mer
Publisert

- Ifølge angrefristloven har forbrukeren uansett lov til å sende tilbake varer innen 10 dager. Loven gjelder for alle kjøp som koster minimum 300,- kroner inklusive frakt og eventuelle tilleggskostnader, opplyser Bjønnes.

Men ikke nok med det, du kan også levere en vare tilbake uansett tidsfrist dersom varen kommer til deg ”vesentlig” forsinket. Dette ifølge kjøpsloven.

Dersom du har kjøpt julegaver og internettbutikken lover at du skal få varen før jul, så er det etter vår mening helt klart en ”vesentlig” forsinkelse dersom du ikke får den senest på julaften. Forutsetningen er imidlertid at det er underforstått mellom deg og butikken at du kjøper en julegave. Dersom leverandøren ikke automatisk gir denne garantien bør du selv gjøre butikken oppmerksom på at levering innen julaften er en forutsetning, for eksempel i en epost i tilknytning til selve kjøpet, sier Bjønnes.

Nyttig å vite for deg som skal handle på InternettSom forbruker er du sikret visse rettigheter i den norske lovgivningen. Dette betyr at når du inngår avtale om kjøp eller leie av varer eller tjenester med en yrkesselger, kan det ikke avtales dårligere vilkår enn det lovgivningen tillater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.