Lever selvangivelsen på Internett!

I april kommer den nye selvangivelsen. Følger du med på oppgavene nå i januar og har få endringer og tilføyelser i april, kan du levere selvangivelsen på Internett eller telefon.

Lever selvangivelsen på Internett!
Publisert

Det er ikke lenger den 31. januar som er den fryktede dato for din ære og samvittighet. Nå kan du vente med selvangivelsen til etter påske. Den nye og delvis utfyllte selvangivelsen kommer i posten i april og skal senest leveres ligningskontoret den 30. april. Men har du få endringer og tilføyelser kan du faktisk også levere den over Internett eller telefon ved hjelp av en KID-kode som identifiserer deg. Denne koden står oppført på selvangivelsen du får i posten.

Gjelder nesten alle

Nærmere 3 millioner av landets 3,4 millioner skatteytere får den forhåndsutfyllte selvangivelsen i posten i april. Unntaket er selvstendige næringsdrivende. Disse får skjemaet som vanlig i månedsskiftet januar/februar. Innleveringsfristen her er 28. februar. Som selvstendig næringsdrivende kan du ikke bruke telefon eller Internett for å levere selvangivelsen.

Undersøk oppgavene

Som vanlig vil du utover i januar motta oppgaver og opplysninger fra banker, arbeidsgivere, forsikringsselskap, borettslag og så videre. Det kan kanskje være lett å la disse forsvinne i en eller annen skuff. Men det er ikke mindre viktig å undersøke at opplysningene er korrekte i år enn det har vært tidligere år. Det kan forekomme feil og det er din plikt å oppdage dette. Dersom du ikke sier i fra til oppgavens avsender, vil ikke de riktige tallene komme frem i den nye selvangivelsen du mottar i april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer