Lever skattekortet nå

Da slipper du 50 prosent skatt på februarlønnen.

Ingen slipper unna å levere skattekortet til arbeidsgiver. Foto: Kristina Picard
Ingen slipper unna å levere skattekortet til arbeidsgiver. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i et nytt skatteår, og i den forbindelse er det noen forhold du skal være oppmerksom på. Først av alt er det på tide å levere skattekortet. For etter januar skal det trekkes 50 prosent skatt av lønnen frem til arbeidsgiver mottar skattekort for 2009. Og dette gjelder uten unntak.

- Noen bedrifter henter opplysninger elektronisk hos oss, men arbeidstaker plikter likevel å levere skattekortet til arbeidsgiver, sier Lise Halvorsen hos Skatteetaten.

Det er ikke tilstrekkelig at den ansatte oppgir riktig trekkprosent til sin arbeidsgiver, skattekortet må, ifølge loven, leveres. Og hvis skattekortet for 2008 ble brukt for januarlønnen i 2009, og du fremdeles ikke har levert det nye skattekortet i februar, skal det trekkes 50 prosent skatt av all lønn du har fått utbetalt i 2009, også januarlønnen.

- Ikke offentliggjør skattelistene

Lever heller "galt" kort

Både Skatteetaten og DinSide har gjort oppmerksom på at de kraftige endringene i rentesituasjonen kan føre til at du trekker for lite eller for mye skatt, og at du derfor kan gjøre lurt i å søke om et nytt skattekort basert på nye opplysninger. Et eventuelt korrigert skattekort kan leveres arbeidgiver senere på våren hvis du ikke har mottatt det ennå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.