Skattemeldingen 2019

Levér innen fristen

Med den nye skattemeldingen kan du få skattepengene innen et par uker, ifølge Skatteetaten.

SISTE FRIST: Torsdag er siste frist for levering av skattemeldingen. Du må ikke levere, men da kan du heller ikke forvente tidlig utbetaling av skattepenger du måtte ha til gode. Foto: Berit B. Njarga
SISTE FRIST: Torsdag er siste frist for levering av skattemeldingen. Du må ikke levere, men da kan du heller ikke forvente tidlig utbetaling av skattepenger du måtte ha til gode. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste frist for å levere skattemeldingen er torsdag 30. april, og så langt har 9 av 10 har åpnet skattemeldingen og 1,9 millioner har allerede levert den.

Dermed er det mange av de som har levert den nye skattemeldingen som allerede har mottatt skatteoppgjøret og fått utbetalt skatt til gode, ifølge en pressemelding fra Skatteetaten.

Levér skattemeldingen

Leverer du den nye skattemeldingen før 30. april, kan du få utbetalt skattepenger du har til gode tidligere enn før.

– Med visse forbehold kan du få skatteoppgjøret tidligere hvis du leverer den nye skattemeldingen. Av alle de som får skattemeldingen digitalt, har 35 prosent av de med skatt til gode fått pengene på konto allerede før leveringsfristen er utløpt, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal.

Det er så langt utbetalt 9,3 milliarder kroner i skatt til gode.

– Du trenger ikke å levere skattemeldingen så lenge du har sjekket at alt er tatt med og at alle opplysningene er korrekte, men da kan du ikke regne med å få skattepengene før tidligst 22. juni, understreker Gjengedal.

Sjekk tallene

– Din viktigste oppgave er å kontrollere at opplysningene er fullstendige og korrekte. Du er selv ansvarlig for at skattemeldingen er riktig, det gjelder også hvis du benytter deg av leveringsfritak, sier Gjengedal.

Det er også verdt å ta en ekstra sjekk og se om du har fått med alle fradrag som du har krav på.

Her lønner det seg å prøve Skatteetatens fradragsveileder, dersom du er i tvil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer