Levér papirfritt selv om du har endringer

Last opp vedlegg og ta vare på dokumentasjonen.

Du trenger ikke papirutgaven selv om du har endringer. Alle tilføyelser og endringer på selvangivelsen kan håndteres i den elektroniske løsningen.  Foto: Berit B. Njarga
Du trenger ikke papirutgaven selv om du har endringer. Alle tilføyelser og endringer på selvangivelsen kan håndteres i den elektroniske løsningen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken rådet DinSide leserne til å levere selvangivelsen elektronisk selv om den var mottatt på papir. Leverer du på papir må du nemlig vente lenger før du får utbetalt eventuelle penger til gode. Leserne våre er imidlertid usikre på hvordan man skal gå frem med elektronisk innlevering dersom man skal gjøre endringer.

Men det er ingen grunn til å fortvile. Endringer og skriftlig dokumentasjon er ikke til hinder for å levere selvangivelsen elektronisk.

Vanskelig med selvangivelse? Ny veileder gjør det lettere å spare skattekroner

Enkle endringer

Flytting av gjeld og renter mellom ektefeller og samboere er en enkel endring som den elektroniske løsningen tar god høyde for. Når du endrer denne posten, kan du velge "overført fra ektefelle/samboer" som årsak til endring i nedtrekksmenyen.

Når du gjør en endring som kan begrunnes med standardsvar i nedtrekksmenyen, trenger du ikke å gi noe nærmere forklaring om endringen i post 5.0 - tilleggsopplysninger. Men det er viktig at du tar vare på dokumentasjonen som understøtter endringene du har gjort. Denne må du nemlig kunne fremvise på forespørsel fra Skatteetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer