Libero tilbakekaller ammeinnlegg

Libero tilbakekaller alle ammeinnlegg av merket Libero Nursing pads, med umiddelbar virkning. - Ikke bruk dem, oppfordrer produsenten.

LIBERO AMMEINNLEGG: Libero tilbakekaller alle Libero Nursing pads, med øyeblikkelig virkning. Små limklumper kan løsne og havne i barnets munn og eventuelt luftveiene. Foto: Libero
LIBERO AMMEINNLEGG: Libero tilbakekaller alle Libero Nursing pads, med øyeblikkelig virkning. Små limklumper kan løsne og havne i barnets munn og eventuelt luftveiene. Foto: Libero Vis mer
Publisert

Libero tilbakekaller alle sine ammeinnlegg. Dette ifølge en nyhetsmelding på Liberos nettsider og et tilbakekallingsvarsel på den offisielle norske samlesiden for tilbakekallinger: Farligeprodukter.no

«Libero tilbakekaller alle ammeinnlegg av merket Libero Nursing pads som en forholdsregel da limet i enkelte ammeinnlegg lager små klumper som kan løsne, og som under amming kan risikere å havne i barnets munn. Hvis klumpen skulle svelges, så er den ikke helsefarlig,» skriver Libero i tilbakekallingen.

Tilbakekallingen gjelder alle produkter fra lagre, butikker og forbrukere.

Den gjelder også ammeinnlegg som følger med Libero sin velkomstgave og i andre babybokser.

Tilbakekallingen skjer med umiddelbar virkning.

Ifølge Farligeprodukter.no er risikoen som tilbakekallingen er forbundet med, luftveisblokkering/kvelning.

- Uakseptabelt

Ammeinnleggene festes på innsida av BH-en ved hjelp av teip, og det er dette limet som i noen ammeinnlegg har dannet små klumper som så har løsnet.

– Det er ingenting som er viktigere enn barnets helse og sikkerhet, og det er uakseptabelt at en liten del av produktet kan løsne og risikere å ende opp i barnets munn og eventuelt luftveiene. I dette tilfellet lever ammeinnleggene verken opp til kundenes, eller våre egne kvalitetskrav, noe vi beklager og tar på alvor. Libero velger derfor å tilbakekalle alle ammeinnlegg av merket Libero Nursing pads med umiddelbar virkning som en forholdsregel, mens vi utfører kvalitetssikring. Tilbakekallingen gjelder ammeinnlegg i både hvitt og beige, sier Camilla Svensson, markedsansvarlig for Libero i Norden, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer