Lidl gir opp Norge

Lidl gir opp Norge, og lar Rema 1000 overta all virksomheten.

Publisert
Sist oppdatert

Fire år etter at tyskeide Lidl åpnet sin første butikk i Norge, gir lavpriskjeden opp.

Lidl overfører all virksomheten til REMA 1000, og de to selskapene undertegnet en avtale om dette fredag 14. februar.

- Nå som Lidl har fattet denne beslutningen, ser vi frem til å videreføre de gode relasjonene Lidl har knyttet til sine kunder, og integrere det som Lidl har bygget opp inn i vårt eget konsept, sier Ole Robert Reitan i REMA 1000 i en pressemelding.

I praktisk betyr salget at REMA 1000 overtar Lidls 50 norske utsalgssteder, hovedkontor, utviklingskontor og logistikksystemer.

På en pressekonferanse i forbindelse med nyheten sa Ole Robert Reitan at Reitan-gruppen også overtar alle de 600 Lidl-ansatte. Det skriver Dagbladet.no.

- Vi har full tillit til at REMA 1000 vil videreføre våre forpliktelser overfor Lidls ansatte, våre kunder og våre leverandører, sier Werner Evertsen i Lidl Norge.

Konkurransetilsynet er orientert om avtalen.

Tøff bransje

- Vi kan ikke annet enn å ønske Rema 1000 lykke til, sier Bjørn Friis, informasjonsdirektør i Ica Norge.

Dagligvarebransjen er preget av tøff konkurranse, men Friis mener det er vanskelig å si hvilken effekt Rema 1000s oppkjøp av Lidl vil få.

Mange av Lidls 50 butikker, som Rema 1000 nå overtar, ligger på relativt utradisjonelle steder, gjerne et stykke unna andre konkurrerende dagligvarebutikker. Har dette valget vært med på å gjøre det vanskelig for Lidl i Norge?

- Det har jeg ingen oppfatning om, sier Friis.

- Var Ica interessert i å kjøpe Lidl?

- Nei, det var vi ikke.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer