Ligg unna alkohol hvis du er gravid

Det er IKKE greit med ”bare ett glass vin”. Totalavhold er det eneste sikre, sier eksperter.

Publisert
Sist oppdatert

Det er amerikanske eksperter som gir gravide klar beskjed i en nylig utgitt veiledning, melder Pressetjenesten AstraZeneca.

Doktor Richard H. Carmona skriver i rettledningen at absolutt totalavhold fra alkohol er det eneste sikre alternativ under et svangerskap.

- Når en gravid kvinne drikker alkohol, så drikker barnet hennes også. Derfor er det i barnets beste interesse at en gravid kvinne rett og slett ikke drikker alkohol, sier Carmona i en pressemelding.

Denne veiledningen er en oppdatering av en tidligere anbefaling fra 1981 som sa at gravide kvinner bør begrense sitt inntak av alkohol. Det var et behov for en enda klarere begrensning fordi selv svært moderate mengder alkohol i fosterlivet kan ha en livslang påvirkning på barnets læring og naturlige utvikling.

Kvinner som ønsker å bli gravide er inkludert i den nye veiledningen siden omtrent halvparten av alle fødsler i USA ikke er planlagt. Forskere sier at misdannelser som et resultat av drikking under svangerskapet kan oppstå så tidlig som den tredje uken; et tidspunkt da de fleste kvinner ikke er klar over at de er gravide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer