Ligg unna denne

Her er påleggssynderne.

Morrpølsa er en av påleggsverstingene når det kommer til kaloriinnhold og fett. Foto: Kristin Sørdal
Morrpølsa er en av påleggsverstingene når det kommer til kaloriinnhold og fett. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Morrpølse og stabburpølse gir deg mer enn fem ganger så mange kilokalorier som kalkunrull eller mager servelat. Ifølge matvaretabellen hos Matportalen, inneholder morrpølse 507 kilokalorier (kcal) per 100 gram, mens kalkunrull og kalkun krydderskinke kun inneholder 100 kilokalorier per 100 gram vare.

Ifølge forskere i British Nutrition Foundation (BNF), bør du være forsiktig med mat som inneholder mer enn 1,5 kilokalorier per gram. Morrpølsa skyter i så henseende langt over blink.

Regn ut ditt energiforbruk her

Før du handler

Du er kanskje ikke blant dem som har tid (eller lyst?) til å sjekke kaloriinnhold i matvarene når du handler. Men det er hjelp å få, selv fra sofaen hjemme.

På Matportalen.no kan du finne opplysninger om næringsnnhold i cirka 1.200 råvarer, produkter, tilberedte matvarer og -retter. Du kan søke og sammenlikne næringsinnhold i de ulike matvarene greit og enkelt - i ro og mak.

Dersom du er en av de mange som har målsetning om et sunnere og lettere kosthold i 2010, kan Matportalens tjeneste hjelpe deg til å velge hvilke matvarer du setter på handlelista.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.