Liggestilling letter ammingen

Sliter du med ammingen? Hvis du legger deg ned, kan du gjøre det lettere for babyen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En studie av 40 mødre som ammet i ulike posisjoner, viser nemlig at barnets naturlig reflekser lettere blir satt i sving når mor ligger. Denne stillingen ser ut til å sette i gang primitive reflekser som vanligvis ses hos unge pattedyr, skriver BBC News.

Det er Dr. Suzanne Colson som står bak forskningen. Hun foreleser i jordmorlære, og underviser kvinner i en teknikk som kalles biologisk oppfostring. Der ligger moren, og lar babyen ligge på magen oppå henne.

Planlegger du å be om epidural under fødsele? Det kan skape ammeproblemer:

Filmet ammingenFor å finne ut om denne teknikken fremmer ammerefleksene hos babyer, filmet Colson 40 kvinner som ammet i sittende stilling og i liggende eller bakoverlent stilling i babyens første levemåned.

Hun fant hele 17 reflekser hos babyene som fikk mat i liggende stilling. I sittende stilling, observerte Colson bare tre vanlige reflekser.

Kvinnene som ammet i liggende stilling, så også ut til å lykkes bedre. Og selv om flesteparten av kvinnene hadde hatt problemer i starten, fortsatte de med ammingen etter at de gikk over til den nye teknikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer