Ligningssjef applauderer

- Endelig, sier ligningssjefen i Tønsberg Sverre Kjær. Han kan fortelle at ligningsvesenet har etterlyst ett nytt system for beregning av reisefradrag i 20 år. Kjær håper inderlig regjeringens forslag blir vedtatt.

Publisert

- Dagens kompliserte regler for beregning av reisefradrag fører til et anseelig ekstraarbeid i form av kontroll av skatteyterens egne opplysninger som vi gjerne skulle vært foruten, sier Kjær til DinSide. Han mener regjeringens forslag vil gi et mer rettferdig og ikke minst enklere system å forholde seg til for både ligningskontor og skatteyter.

I forbindelse med ny forhåndsutfylt selvangivelse i 1999 blir dette poenget enda viktigere tillegger han.

Samfunnsøkonomisk

- I 1998 deltok Tønsberg sammen med fire andre kommuner i et forsøksprosjekt der alle fikk mulgihet til å levere forhåndsutfylt selvangivelse. Hele 19.000 av tilføyelsene vi mottok fra skatteytere dreide seg om reisefradrag. Disse tilføyelsene har ligningskontoret ansvaret for å kontrollere og dette blir det mye jobb av.

Beregninger fra finansdepartementet viser at dersom alle ligningsfunksjonærer sparer et minutt på hver selvangivelse så betyr det 20 årsverk spart på landsbasis.

- Selv om mange pendlere med utgangspunkt i Tønsberg får store skattelettelser er det verdt å merke seg at regjeringens forslag innebærer en positiv provenyvirkning for staten på hele 250 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer