Like varm 2000 billigere

Du kan holde deg akkurat like varm som før, men spare tusenlapper på strøm hvis du slår ned strømforbruket når du likevel sover eller ikke er hjemme.

Publisert
Sist oppdatert

Dette enkle grepet tar du mest effektivt ved å installere et styringssystem der du bor.Fra et eneste styringspanel kan du regulere temperaturen i hele huset.

Husets lille-hjerne

Har boligen din fem eller flere ovner eller varmeelementer, vil det med stor sannsynlighet være hensiktsmessig å installere et sentralstyrt anlegg.

Sentralen kommuniserer med ovnene og annet utstyr enten gjennom strømnettet eller gjennom radiosignaler. Styringsenheten kan du plassere på et egnet sted, og stille inn ønsket temperatur og aktuelle tidsperioder, for eksempel nattsenking av temperaturen i et bestemt antall timer, dagsenking og helgesenking. Du kan også benytte styringsenheten til å slå av og på belysning og annet elektrisk utstyr. Prisene er fra 5.000 kroner og oppover, opplyser ENOVAS svartjeneste.

- Vår erfaring er at husholdningene ofte sparer 20 prosent av oppvarmingskostandene, forteller rådgiver Frode Olav Gjerstad i ENOVA, som anslår at 60 prosent av en husholdnings strømforbruk går til oppvarming.

Hvor mye du sparer ved å ta dette grepet, er selvsagt avhengig av hva strømprisene blir til vinteren. Et forsiktig anslag er 2000 kroner per år - forutsatt en strømpris på 70 øre pr Kwh og et forbruk på 25.000 Kwh i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer