Skattemeldingen 2019

- Like viktig å sjekke tallene

Årets skattemelding er blitt ny, men det er like viktig å sjekke tallene som før, påpeker Skattebetalerforeningen. En endring alle vil merke, er at skattesatsen er endret, som påvirker størrelsen på fradrag.

NY SKATTEMELDING: Når du får den nye skattemeldingen, er det like viktig som før å sjekke tallene grundig, påpeker Skattebetalerforeningen. Foto: Berit B. Njarga
NY SKATTEMELDING: Når du får den nye skattemeldingen, er det like viktig som før å sjekke tallene grundig, påpeker Skattebetalerforeningen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

750.000 personer hadde fått skattemeldingen frem til mandag denne uka, og nye 500.000 mottok den tirsdag, opplyser Skatteetaten. Totalt vil om lag tre millioner skatteytere får den nye versjonen av skattemelding i år.

Men selv om det er en ny og enklere versjon av skattemeldingen folk mottar, understreker Skattebetalerforeningen at det er like viktig å sjekke tallene som før.

- Det er like stor risiko som før for at det er noe som mangler, understreker Rolf Lothe, fagsjef i Skattebetalerforeningen til Dinside.

Han sier videre at det har vært få endringer som nordmenn flest vil merke seg, men det som derimot gjelder alle, er at skattesatsen på nettoinntekt ble redusert fra 23 til 22 prosent fra 2018 til 2019.

- Dette innebærer at alle fradrag blir litt mindre verdt, sier Lothe.

- Ikke ta for lett på det

– I år vil også skattemeldingen hjelpe deg. Den nye skattemeldingen gir deg veiledning og hjelp underveis mens du er logget inn i løsningen, forteller skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Selv om skattemeldingen for de fleste kommer i nytt format i år, er det like viktig som tidligere å sjekke tallene nøye, lyder rådet fra Skattebetalerforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.