Liker du foreldrene dine?

Hva du svarer på dette spørsmålet avhenger av hvor gammel du er.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenåringer som smeller igjen dører og skriker til foreldrene sine at de «hater dem» er ikke noe nytt. Det finnes imidlertid en trøst.

Etter regn kommer nemlig sol. En britisk undersøkelse viser at barn begynner å sette pris på foreldre igjen når de blir eldre. For å være helt presis, når de fyller 22 år.

Det melder den svenske avisen Aftonbladet.

Les også: Mødre har favorittbarn

Sjokk å flytte hjemmefra

I denne alderen begynner du nemlig å endre holdninger og innstilling til familie. Flere flytter også hjemmefra, studerer eller får egne unger.

Resultatene viser at en fjerdedel av barna syntes at det å forlate redet kom som et sjokk. Så mange som halvparten oppga at foreldrene tok vare på dem.

Les også: Feilene nybakte foreldre gjør

Mor og far blir en styrke

- Mamma og pappa blir plutselig en styrke og de tas ikke lengre for gitt. Som regel er deres råd mer verdifulle enn noen andres, sier en talsperson for OnePoll.com, som har stått for undersøkelsen, til Daily Mail.

Hele 5000 familier deltok i undersøkelsen. Over 70 prosent svarte at de ikke begynte å lytte til foreldrene før i 20-årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.