Likevel mulig å lease bil

Har du ikke nok egenkapital til å kjøpe bil? Er det for surt å være avhengig av kollektivtrafikken? Alternativet ditt er kanskje å lease en bil.

Publisert

Privatpersoner har i utgangspunktet ikke anledning til å lease bil. Likevel finnes det smutthull som gjør det mulig for deg å få tilgang på leasingbil. Leasingbil kan være et bra alternativ dersom du ikke har mye penger, og likevel ønsker deg en ny og fin bil.

Staten har gjort det vanskelig

For noen få år siden ble det satt en stopper for leasing av biler til privatpersoner. Grunnen var den nye kredittkjøpsloven, som bestemte at privatpersoner kunne si opp avtalen før leasingperioden var slutt. En leasingavtale som stoppes innen 36 måneder innebærer en stor kostnad for bilforhandleren, som blir nødt til å ta tilbake bilen. Denne kostnaden er bransjen selvfølgelig ikke villig til å ta.

Et annet alternativ som også tidligere var mulig, bestod i at bedriften sto som offisiell leasingpartner. Bedriften leide bilen videre til den ansatte for samme pris som bedriften betalte til finansieringsselskapet. Dette er ikke lenger en gunstig ordning, da nye regler gjør at den ansatte vil bli ilagt firmabilskatt.

Likevel mulig

Assisterende direktør i DnB Finans, Bjørn J. Danielsen, forteller at det likevel er mulig å få til en leasingordning om den bedriften du jobber i stiller opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer