Coop

- Likner ikke grisen!

Coop Mega svarer etter prisfeil.

DYRERE: Den største Babybel-posen hadde dyrere kilopris hos Coop Mega. Foto: Tipser
DYRERE: Den største Babybel-posen hadde dyrere kilopris hos Coop Mega. Foto: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av DinSides lesere fikk seg en overraskelse da han tok turen til Coop Mega Trondheimsveien i Oslo. Det skyldes at Mini Babybel-posen som inneholder 200 gram kostet 454,50 kroner per kilo, mens den minste posen hadde en kilopris på 399,17 kroner.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Tipseren reagerte på prisen og at den minste varen hadde billigere kilopris:

- I dette eksemplet har du Babybel, en generelt billig ost for barn som selges til en kilopris som ikke likner grisen. Den er høyere enn de fleste «luksusoster». Pakningen som har lavere kilopris er også den minste av de to, skriver tipseren.

Rettet feilen

Da DinSides reporter sjekket butikken onsdag ettermiddag, var prisfeilen rettet opp. Den største posens pris var nedjustert fra 454,50 kroner per kilo til 389,50, mens den minste hadde samme kilopris.

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, forklarer til DinSide at Coop er inne i en periode med hyppige prisjusteringer i forbindelse med prisøkningen fra leverandørene.

- Det gjør at man i korte perioder kan oppleve at noen priser framstår ulogiske, men dette jobbes det hele tiden med å rette opp. Prisen på den store Babybel-posen ble endret med en gang vi ble kjent med saken.

Han legger til at det skal være lønnsomt å kjøpe storforpakninger, og at under normale omstendigheter justeres prisene mellom store og små poser.

ENDRET: Prisene var endret da DinSide tok turen til butikken. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
ENDRET: Prisene var endret da DinSide tok turen til butikken. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer

Feil pris på refill-produkter

I februar skrev DinSide om Meny og Coop Mega som hadde enkelte refill-produkter som var dyrere enn originalen.

Hos Coop Mega gjaldt det Blenda Sensitivs refill og flytende Omo Ultra, mens hos Meny var refillposen til Dr. Greve og Jif Universals refill dyrere enn originalproduktet.

Begge feilene ble rettet opp av butikkene, som også kom med følgende uttalelser:

- Årsaken til at det akkurat nå kan finnes eksempler på det motsatte i Meny er at vi 4. februar satte ned prisen på ca. 1500 varer, mange av dem populære hverdagsvarer - for å skape trygghet for pris, og da har vi en etterjobb med å gjøre manuelle korrigeringer der vi ser at refill har endt opp med å bli dyrere enn originalen. Vi håper å få gjort alle disse justeringene i løpet av denne uka, og de nevnte eksemplene er korrigert, forklarte kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, til DinSide.

- Blenda sensitiv refil er nå billigere enn vanlig flaske hos Coop Mega. Under normale omstendigheter er og skal det alltid være billigst å kjøpe refil, men akkurat nå er vi inne i en periode med hyppige prisjusteringer i forbindelse med prisøkningen fra leverandørene 1. februar. Det gjør at man i en periode kan få «ulogiske» priser. Dette vil vi sørge for retter seg opp, sånn som er gjort for Blenda sensitiv, skrev Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, til DinSide.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer