LinkedIn sikrer deg drømmejobben

Men først må du pusse opp profilen din. Slik går du frem.

Erlend Emil Holmsen, hodejeger og daglig leder i Headhunt bruker LinkedIn for å finne interessante kandidater til stillingene han skal besette. Har du ikke profil her, er det kanskje på tide å få laget en.  Foto: Michal Tomaszewicz/Ole Petter Baugerød Stokke
Erlend Emil Holmsen, hodejeger og daglig leder i Headhunt bruker LinkedIn for å finne interessante kandidater til stillingene han skal besette. Har du ikke profil her, er det kanskje på tide å få laget en. Foto: Michal Tomaszewicz/Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LinkedIn er næringslivets Facebook. LinkedIn brukes for å bygge og vedlikeholde profesjonelle nettverk. Og nettverket på LinkedIn kan være inngangsporten til din neste jobb.

Synes du det er på tide å bytte ut sjefen? Da bør du gi LinkedIn-profilen din en ansiktsløftning.

"Tips: Jeg har sjekket 500 LinkedIn profiler siste to dager. Profiler som KUN viser navn og bilde blir fort forkastet. Vis din erfaring! ;-)", skriver Erlend Emil Holmsen, hodejeger og daglig leder i Headhunt på Twitter.

Les også: Størst rift om disse jobbene

Skrivemaskin?

I tillegg til å fylle på profilen din med relevant informasjon om tidligere erfaring, er det viktig å få profilen til å skille seg litt ut. Hodejegerne går gjennom hundrevis av profiler når de skal rekruttere til en ny stilling. Tenk på hvordan de skal legge merke til akkurat deg.

Les også: Adecco mener bilde på CV-en kan være skadelig

IKKE SLIK: Du må by på mer av deg selv hvis du vil at hodejegerne skal legge merke til deg. Tenk CV og bruk noen ord til å beskrive erfaring.
IKKE SLIK: Du må by på mer av deg selv hvis du vil at hodejegerne skal legge merke til deg. Tenk CV og bruk noen ord til å beskrive erfaring. Vis mer– Hvilken stilling du har nå vil fremkomme lengre nede i profilen din uansett. I overskriften kan du derfor med fordel velge noe kort og fengende som beskriver hva du gjør, sier Holmsen.

Tipset til denne journalisten er å bytte ut det noe kjedelige "Økonomijournalist i DinSide.no" til "Skrivemaskin". Bildet bør derimot være seriøst og nøytralt.

– Søker jeg på journalister i Oslo området får jeg 4.509 treff. Selv om jeg avgrenser søket helt ned til om lag 50 profiler – ser jeg umiddelbart at det ikke er mange jeg blir nysgjerrig på og vil trykke på, forklarer Holmsen.

Les også: Fem nyttige CV-tips

LinkedIn blir flittig brukt

Holmsen bekrefter at rekrutteringsfirmaer, eller såkalte hodejegere, bruker LinkedIn aktivt for å finne kandidater til stillingene de skal besette. Det er først og fremst rekruttering til stillinger hvor det kreves høyere utdannelse og relevant arbeidserfaring at en hodejeger blir satt på saken. Også bedrifter som står for rekrutteringen selv bruker LinkedIn.

Les også: LinkedIn passord på avveie

Har du høyere utdanning og relevant arbeidserfaring kan det dermed åpne flere muligheter om du steller godt med profilen din. Invitér gjerne ulike hodejegere til å bli din kontakt, da er det mer sannsynlig at du dukker opp på radaren neste gang de skal fylle en stilling som krever din kompetanse.

– Selv har jeg flere enn 1.000 kontakter på min kontaktliste, og jeg bruker LinkedIn for å se hva som rører seg i markedet. De som er i modus for å bytte jobb endrer gjerne litt på profilen sin. Mange legger inn et nytt bilde når de begynner å lete etter ny jobb, avslører Holmsen.

Holmsen forteller videre at han ikke bruker Facebook for å finne potensielle kandidater, men at de sjekker Facebook og gjør google-søk for å verifisere inntrykket av kandidatene.

Les også: Unngå ufrivillig deling på Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer