Linsefeilene som kan koste deg dyrt

Bruker du kontaktlinsene riktig?

VIKTIG Å GJØRE DET RIKTIG: Feil bruk av kontaktlinser kan i verste fall føre til blindhet, skriver Dina Ögon. Foto: Colourbox.com
VIKTIG Å GJØRE DET RIKTIG: Feil bruk av kontaktlinser kan i verste fall føre til blindhet, skriver Dina Ögon. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge tall fra Norges Optikerforbund bruker om lag 410 000 personer kontaktlinser i Norge.

Gjennomsnittsnordmannen bytter ut brillene sine med linser etter tre år og åtte måneder.

Du kan bli feit av kontaktlinser

Men selv om linsebruken er utbredt, er det mange som ikke vet hvordan de skal håndtere dem – noe som kan få alvorlige konsekvenser, skriver den svenske annonsesiden Dina Ögon.

Ciba vision-optiker Anita Robertsson gir her gode råd - og viktige advarsler - til alle kontaktlinsebrukere.

Sjekk øynene årlig

Husk regelmessige kontroller

Robertsson advarer spesielt mot useriøse aktører som selger linser over nettet, som ikke krever resept fra øyelege eller optiker.

- Du er nødt til å gå på regelmessige kontroller, slik at eventuelle øyeproblemer - som infeksjoner eller sår på hornhinna - oppdages i god tid. Sammen med linsebruk kan slike tilstander bli farlige, sier hun.

En undersøkelse fra i fjor, utført av TNS Gallup på vegne av Norges Optikerforbund, viser at halvparten av alle nordmenn som kjøper kontaktlinser på nettet ikke følger anbefalte kontrollrutiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer