Linseguiden

Det er ikke lett å bestemme seg for linsetype. Skal du ha harde eller myke, månedslinser eller døgnlinser, og hva med farge eller UV-filter? Prisen har også betydning for mange. Her får du oversikten.

Publisert

Briller er vel og bra, men de kommer fort i veien under fritidsaktiviteter, og har en lei tendens til å dugge på de mest ugunstige tidspunkt.

Har du lyst til å prøve kontaktlinser er det viktigste å få linser som er tilpasset deg, og dine behov. Følg derfor din optikers råd!

Det lønner seg imidlertid alltid å være godt forberedt, nederst på siden gir vi deg derfor en oversikt over de ulike linsetypene på markedet. Vil du vite hva linsebruken vil koste deg i året må du trykke på lenkene øverst til høyre.

Linsepriser

Merk: Når det gjelder linseprisene har vi tatt utgangspunkt i totalkostnaden for en som bruker linser til daglig, vi har i tillegg normalt gått etter butikkens billigste alternativ.

De ulike optikerne opererer med ulike kontrollpriser når du skal begynne med linser. Det er for eksempel vanlig å skille mellom helt nye linsebrukere som trenger en grundigere opplæring, og personer som har brukt linser før. I tillegg er det noen linsetyper som krever mer aktiv oppfølgning og tilvenning enn andre. Dette gir seg normalt også utslag i en høyere kontrollpris for nybegynnerne (f.eks. fra 400-700), mens de som er vant til å bruke linser ofte slipper unna med 300 kroner. Disse kostnadene har vi ikke tatt hensyn til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer