Lisensen du ikke trenger betale

Har du kjøpt ny TV, kan det hende du får en overraskende ekstraregning. Men den kan du kaste, etter at du har kontaktet NRK.

TV-LISENS: NRK-regningen kommer vanligvis i januar og juli, men har du nylig kjøpt ny TV kan den dukke opp nå også. Foto: KAROLINE BRUBÆK
TV-LISENS: NRK-regningen kommer vanligvis i januar og juli, men har du nylig kjøpt ny TV kan den dukke opp nå også. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mange kutter parabol og kabel til fordel for nettjenester og web-TV, er det fortsatt slik at den som kjøper seg et TV-apparat med mottaker, må betale TV-lisens, eller kringkastingsavgift, som det faktisk heter.

Har du kjøpt deg ny TV i det siste, kan det derfor hende at du har fått en regning fra NRK som du ikke ventet deg.

Risikerer vi at det snart blir lisens på mobil og PC?

TV-lisensen er personlig

TV-lisensen gjelder for personen den er registrert på, ikke for adressen opplyser Lisenskontoret. Men selv om hovedregelen er at hver person som har en TV-mottaker også skal betale lisensavgift, finnes det unntak, ifølge Forskrifter om fjernsynsmottakere.

Er dere samboer eller ektefeller som bor sammen, trenger dere kun betale en lisens. Det samme gjelder andre husstandsmedlemmer som ikke forsørger seg selv.

Selvforsørgende er personer som har skattbar inntekt, trygd eller studielån.

Pass på at du ikke betaler for mye

Har dere nylig kjøpt en TV nummer to for eksempel, og denne ble registrert på et annet navn enn den personen i husstanden som mottar lisenskravet, kan dere altså oppleve å få et nytt krav om Kringkastingsavgift i posten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer