Lisensjegerne kommer

NRK: TV-lisensen skal betales 1. mars, og som vanlig har prisen økt fra i fjor. Men prøver du å snike deg unna kan det bli enda dyrere.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Stortinget som fastsetter størrelsen på TV-lisensen, og for 2002 er prisen hele 1.775. En økning på 60 kroner fra i fjor.

Lisensinnbetalingen er delt i to terminer med forfall 1. mars og 1. september.

Pengene skal dekke produksjonen av NRKs programmer på radiostasjonene og TV-kanalene NRK 1 & 2. Omtrent 90 prosent av NRKs totale inntekter kommer fra lisensavgiften.

Hvem må betale?

Alle som har en TV i boligen sin må betale TV-lisens. Reglene er like enten du eier, leier, eller bare låner TVen. Å påstå at du ikke ser på NRK hjelper heller ikke.

Hva med deg som ikke får inn NRK 2?

Dersom du har kjøpt en tv, video eller satelittuner (parabol), blir du automatisk registrert hos Lisenskontoret. Dette skyldes at forhandlerne plikter å melde fra om hvem som kjøper slike produkter.

Det avgjørende for om du må betale lisens er imidlertid ikke om forhandleren har en slik plikt, men om du har en mottager som gjør det mulig å se på TV. Dermed vil også du som sitter med et TV-kort i datamaskinen være lisenspliktig.

Du kan ha så mange TVer eller videoer som du vil på en lisens, men det forutsetter at mottakerne benyttes av deg selv, din ektefelle eller dine barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer