Lisensjegerne tar deg på øret

NRK: TV-lisensen skal betales 1. mars, og som vanlig har prisen økt fra i fjor. Men pass på at du er nøye når du fyller ut giroen. Her må du nemlig treffe på øret.

Publisert
Sist oppdatert

Pengene fra TV-lisensen skal dekke produksjonen av NRKs programmer på radiostasjonene og TV-kanalene NRK 1 & 2. Omtrent 90 prosent av NRKs totale inntekter kommer fra lisensavgiften.

Ikke glem de seks ørene

For 2004 koster TV-lisensen deg 1.910 kroner og 12 øre. Siden lisensbetalingen er delt i to terminer med forfall 1. mars og 1. september, blir beløpet 955 kroner og 6 øre per regning.

- Hvorfor krever dere inn ører i 2004?

- Jeg ser absolutt poenget ditt, og vi ville aldri valgt dette beløpet selv. Men dette er faktisk ikke noe vi får gjort noe med, sier rådgiver Freddy Lysfjord i NRKs Lisensavdeling. Han forklarer:

- Det er Stortinget som fastsetter størrelsen på TV-lisensen, som per i år er 1802 kroner. Men i tillegg kommer det seks prosent moms på beløpet, og det er her de ekstra ørene kommer med på kjøpet, sier Lysfjord.

Men hva skjer dersom du glemmer de seks ørene på regningen. Slipper du unna eller må du betale ekstra?

- Glemmer du de seks ørene, blir de lagt til på neste avdrag i september. I tillegg vil det automatisk bli lagt til en tilleggsavgift på 15 prosent av disse seks ørene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer