Lisensregningen er på veg

Men det er liten grunn til å stresse med betaling.

Sett av 1.239 kroner ekstra. Denne regningen lander i de fleste private postkasser i løpet av juli måned. Foto: Karoline Brubæk
Sett av 1.239 kroner ekstra. Denne regningen lander i de fleste private postkasser i løpet av juli måned. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tv, skal du betale kringkastingsavgift, også kalt NRK-lisensen, og som vanlig kommer den ene fakturaen midt i sommerferien.

Det er bestemt at NRK må tilpasse innkrevingen av kringkastingsavgiften til kalenderåret, og avgiften er derfor fordelt på to terminer per år:

For 2011 har Stortinget fastsatt avgiften til 2.477,52 kroner, og dette beløpet fordeles på to terminer. Lisenstermin 1 gjelder for perioden 1. januar til 30. juni og lisenstermin 2 gjelder for perioden 1. juli til 31. desember.

>>> Ta kontroll over tv-kvelden

Ingen bråhast

Men selv om noen allerede har mottatt regningen fra NRK, er det ingen grunn til panikk dersom du er på ferie:

Betalingsfristen for lisenstermin 1 er 31. juli 2011.

Du betaler altså etterskuddsvis. Kundeservice hos NRK opplyser om at statskanalen ikke sender ut purringer før 27. august. Da får de som er for sene imidlertid et nokså saftig purregebyr.

Dyr purring

Staten er en tøff kreditor, så NRK-lisensen er en av regningene du absolutt bør prioritere å få unna i tide. Mens en privat aktør kun kan ta 61 kroner i purregebyr, er purregebyret på NRK-lisensen 172,50 kroner.

Og betaler du ikke når inkassovarselet kommer, går regningen til Statens Innkrevingssentral, og du får automatisk et gebyr på 860 kroner.

>>> Staten har egne satser

Er du redd for å glemme regningen, kan faktisk kringkastingsavgiften betales ved bruk av avtalegiro. Kontakt din bank dersom du ønsker å bruke denne tjenesten, skriver NRK på sine nettsider.

Ikke TV?

Hvis du ikke lenger har TV, så merk deg at melding som kan medføre opphør av lisensen, må være mottatt av NRK Lisensavdelingen før ny termin starter for å være gyldig.

Har du TV, men uten å være registrert lisensbetaler, så kan du registrere deg som fjernsynsmottaker på NRKs nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer