Listeriafunn i røykelaks

Einerrøkt røyefilet trekkes tilbake på grunn av listeriafunn.

LISTERIA-FUNN I RØYKELAKS: Tilbaketrekkingen gjelder røykelaks fra Li-snadder, med pakkedato 25. november. Den er solgt i Trøndelag. Foto: Matportalen.no
LISTERIA-FUNN I RØYKELAKS: Tilbaketrekkingen gjelder røykelaks fra Li-snadder, med pakkedato 25. november. Den er solgt i Trøndelag. Foto: Matportalen.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Einerrøkt røyefilet fra Li-snadder trekkes tilbake fra markedet på grunn av funn av listeria i råvaren hos en underleverandør.

Dette melder Lisnadder as i en melding på Matportalen.no

Røye

Røye er en benfiskart i laksefamilien. (Kilde: Store norske leksikon)

Ifølge tilbaketrekkingen er det solgt cirka 70 kilo av produktet i noen Coop-butikker Trøndelag og på førjulsmarked på Namdalsmuseet i Namsos. Produktet er trukket tilbake og finnes ikke lenger i butikk.

Tilbaketrekkingen gjelder følgende vare:

  • Produktnavn: Einerrøkt røyefilet
  • Råvareleverandør: Blåfjell, 7884 Sørli
  • Produsent: Li-snadder, 7882 Nordli
  • Pakkedato: 25.11.2019
  • Holdbarhetsdato: 25.01.2020

Listeria: Pass spesielt på dette

Ifølge Matportalen, er Listeria en bakterie som finnes nesten overalt i jord og slam og vegetasjon, i elver og tjern og i tarmen hos mange dyrearter. Den kan gi en sjelden, men alvorlig infeksjon hos mennesker. Her i Norge er det 15-50 tilfeller i året.

De skriver at det må svært mange bakterier til for å gjøre friske folk syke, så det er gjerne personer i risikogrupper - som for eksempel gravide og personer med nedsatt immunforsvar - som blir syke av Listeria.

Gravide og andre personer i risikogruppen, bør følge de forebyggende rådene gitt av myndighetene.

Det spesielle med Listeria er at den kan formere seg i kjøleskapstemperatur, advarer Mattilsynet.

Matvarer som har lang holdbarhet og som spises uten å bli varmet opp kan være smittekilder.

Slike produkter kan være rakefisk, gravet fisk, røkt fisk, kokt kjøttpålegg og myke modningsoster og muggoster. Det hjelper ikke å fryse matvarene, men riktig varmebehandling av maten tar knekken på bakterien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer