Lite gambling med pensjonene

Frykter du at pensjonen din blir borte under krisen? Det meste er trygt, mener eksperter.

Hvor trygg er pensjonen din? Det avhenger av ordningen du har valgt. Foto: Colourbox.com
Hvor trygg er pensjonen din? Det avhenger av ordningen du har valgt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere hundre tusen nordmenn har opplevd at pengene til pensjonisttilværelsen er blitt mye mindre verdt siden nyttår. Dette betyr bekymrede telefoner til livselskapene, som leverer spareproduktene, skriver Aftenposten i dag.

- Vi har hatt mange flere bekymrede kunder på tråden den siste tiden, enn vi vanligvis har. Det er både privatpersoner og bedriftskunder. I avisene leser de om banker som går overende og aksjekurser i fritt fall, og da er det naturligvis mange som lurer på hvordan det står til, sier informasjonssjefen Bjørn Erik Sættem i Storebrand til Aftenposten.

Han forteller at de svarer at sparepengene og pensjonspengene er trygge, og at det ikke er noen grunn til å frykte for sine midler.

Eldre vil ikke pensjoneres

Tar det med ro

Også Helge Søbstad i Vital går god for at pengene langt på vei er trygge, men sier til Aftenposten at kundene må tenke over hvor langsiktige de skal være.

- Vi råder ingen til å forsøke å være smartere enn markedet, sier Søbstad.

Nordea Liv råder sine kunder til å sikre nattesøvnen. Administrerende direktør Jørum Vandvik sier at man bær ha den risikoen man kan sove godt med, tilpasset sin tidshorisont. Det er imidlertid ingen panikk å spore.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer