Lite har blitt dyrere etter valutafallet

Og «harryhandelen» lønner seg fortsatt.

MINDRE VERD: Pengene våre strekker seg ikke så langt lenger i utlandet. Men foreløpig er ikke konsekvensene særlig merkbare for forbrukere her hjemme. Foto: ELISABETH DALSEG
MINDRE VERD: Pengene våre strekker seg ikke så langt lenger i utlandet. Men foreløpig er ikke konsekvensene særlig merkbare for forbrukere her hjemme. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange spådde høyere priser og dyrere reiser etter at krona falt kraftig like før jul.

Men har det egentlig blitt dyrere? Og kommer det til å bli verre utover i 2015? Svarene er ikke entydige, og foreløpig er det nesten bare Apple og Tesla som har latt oss for svi for en svakere krone.

LES OGSÅ: Dette blir dyrere i 2015

Bare å fortsette med «harryhandel»

Likevel er det slik at det i mange land ikke lenger lønner seg å handle for oss nordmenn. Unntaket er vårt naboland Sverige, som i det siste har hatt et enda sterkere valutafall enn oss.

Svenske kroner er en av ytterst få valutaer som norske kroner ikke har svekket seg mot det siste året.

Ifølge Dinsides valutakalkulator koster nå en svensk hundrelapp 94 kroner.

Samtidig har det blitt dyrere å handle i Sverige, sammenlignet med i fjor. For svenskekrona er like fullt fem prosent dyrere nå enn gjennomsnittsverdien i 2014.

Den såkalte «harryhandelen» lønner seg likevel fortsatt. For i tillegg til valutaforskjellen kommer også et generelt lavere prisnivå i nabolandet inn.

Gratistjenesten som gjør deg til valutaekspert

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer