Lite imponerende ferdig-guacamole

Alt som er grønt er ikke avokado ...

SJEKK INNHOLDET: Det har DinSide gjort, og fant blant annet erter og grønt fargestoff blant ingrediensene. Foto: Berit B. Njarga
SJEKK INNHOLDET: Det har DinSide gjort, og fant blant annet erter og grønt fargestoff blant ingrediensene. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredags-taco er forlengst etablert som helnorsk helgemat, og en rekke tex mex-produkter er å finne i butikkhyllene.

Flere produsenter prøver seg og på salg av Guacamole eller produkter som skal ligne, hvor avokado tradisjonelt er hovedingrediens.

DinSide har tatt ingredienslisten på tre slike produkter nærmere i ettersyn, og har dessuten fått en vaskeekte meksikaner til å smake på produktene.

Ertestuing?

På vår runde i dagligvarebutikken fant vi tre guacamole-produkter: Guacamole fra Old el Paso, Kims Digg Dip smak av guacamole og Santa Maria Dip guacamole style.

Imponerende nok inneholder Old el Pasos Guacamole 26 prosent avokado, som også er hovedingrediens i produktet. Men vi blir hakket mer overrasket over neste ingrediens på lista, som er erter!

- Vi tilsetter erter for fargen og konsistensen på produktet. Formulaen er også testet på forbrukere, som foretrakk produktet med den inneholdsfortegnelsen det har i dag, sier Jessika Hamberg, ansvarlig for Old el Paso i Skandinavia.

Etter reaksjonen fra vår meksikanske test-smaker å dømme, har han ikke sittet i Old el Pasos smakspanel. - Æsj, denne var grusom! Dette er den verste guacamolen jeg har smakt i hele mitt liv, lyder dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.