Lite og ofte bedre enn mye og sjelden

Rekker du knapt å spise på travle sommerdager? Slik spiser du sunt mellom slagene.

Lite og ofte bedre enn mye og sjelden
Publisert
Sist oppdatert

- Mange er altfor redde for å spise mellom måltidene. Det er nok noe som henger igjen fra gamle dager da det var fy-fy. Men så lenge man spiser riktig mat, er mellommåltider faktisk bare sunt, sier Cathrine Borchsenius, ernæringsfysiolog ved Din Kost.

Et passe stort mellommåltid bør bestå av rundt 200- 250 kilokalorier. Men det er slett ikke det samme hvor du får kaloriene fra.

- Det bør være mye fiber og helst litt proteiner i mellommåltidet. Fiber gir en jevn og god blodsukkerstigning, mens proteiner metter godt, forklarer Borchsenius.

Les også: 20 enkle slanketips:

Pass på blodsukkeretMat med høy glykemisk indeks, som boller, baguetter, ciabatta, og søtsaker, bør du derimot være forsiktig med ifølge ernæringsfysiologen. Slik mat vil føre til at blodsukkeret ditt stiger kraftig, for så å gå nokså raskt ned igjen..

- Når blodsukkeret går ned igjen, vil du bli ukonsentrert. Du får også raskt lyst på mat igjen, ofte noe søtt, og det blir det vanskelig å holde vekta eller gå ned i vekt. Dermed går vinninga opp i spinninga.

Borchsenius foreslår for eksempel litt nøtter: og frukt eller et stykke grovt brød med skinke og grønt som mellommat. Kesam med frukt eller Sans vanljeyoghurt med müsli er også et godt alternativ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer