Liten interesse for fastrente

Til tross for fallende renter er det få som ønsker å binde renta.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det fortsatt var liten interesse for å binde renten i 4. kvartal i fjor. Andelen utlån med fastrente til ikke-finansielle foretak økte fra 12 til 13,5 prosent, en relativt beskjeden økning.

SSB skriver at til tross for relativt betydelige fall både i flytende og faste renter i slutten av 2008, ser de ikke særlig store endringer i publikums interesse for å binde renten på sine utlån.

Norge kan få nullrente

Fastrenteandelen på finansforetakenes utlån til publikum (ikke-finansielle foretak, kommuner og husholdninger) økte kun med 0,4 prosentpoeng, til 11,7 prosent, fra 3. til 4. kvartal 2008. Dette er 0,6 prosentpoeng høyere enn for ett år siden. Rekordlav rente i sikte

Lavere rente nå

Men styringsrenta er kuttet med ytterligere 0,5 prosentpoeng siden 4. kvartal i fjor, og det er forventet ytterligere kutt fra Norges Bank ved neste rentebeslutning den 25. mars. Flere av landets ledende makroøkonomer tror på en styringsrente ned på 1-tallet innen sommeren.

Mange boliglånskunder lurer på om de bør binde renta nå, og debatten går i DinSides forum

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer