Liten miljøbløff fra Glitnir?

Vi har sett nærmere på Glitnirs sparekonto Save&Save.

Faksimile: Save&Save.no
Faksimile: Save&Save.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje sett reklamen for Glitnirs nye sparekonto? Save&Save. Sparekontoen som skal være bra for deg - og bra for miljøet.

DinSide har gått den nærmere i sømmene og funnet ut at det finnes andre tilbud på markedet som gir høyere avkastning både for deg og eventuelt til miljøet.

Ideen bak Save&Save-kontoen hiver seg på trenden med å selge finansielle produkter, der en får god samvittighet med på kjøpet. Vi har tidligere skrevet om blant annet det røde American Express-kortet, der 1 prosent av alt en bruker går til Aids-saken og fjorårets miljøvisa fra Kash og Hovefestivalen, der 1 krone gikk til miljøet hver gang noen dro et slikt kort.

Miljøgevinst

Det er miljøet som skal tilgodeses gjennom Glitnirs Save&Save sparekonto. Betingelsene er som følger: Du får 6,45 prosent rente, og i tillegg gir Glitnir 0,15 prosent til Glitnir Globe Sustainable Future Fund. Det er 12 gebyrfrie uttak i året.

Glitnir gir altså 6,6 prosent avkastning på innskudd.

Duger det?

Ser vi på Finansportalen.nos rentebarometer havner Save&Save på 48. plass av cirka 250 ulike sparetilbud. Regner vi med 6,6 prosent rente, klatrer tilbudet litt høyere - til rundt 40. plass. Du kan altså velge blant 40 andre produkter som gir deg høyere avkastning, og følgelig mer penger til deg eller miljøsaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer